Jeni duke kërkuar për një karrige restoranti dhe dëshironi të gjeni atë të duhurën për të akomoduar klientët tuaj?

Zgjedhja e ndenjëseve ideale për restorantin tuaj varet nga shumë faktorë të ndryshëm, jo vetëm nga ai ekonomik: le të shohim pse.

KARRIGET JANË NJË ELEMENT KYÇ I MOBILJEVE TË RESTORANTIT

Padyshim që në mesin e mobiljeve të restorantit, karriget janë një nga elementët më të rëndësishëm.
Qindra njerëz me peshë dhe gjatësi të ndryshme ulen në karriget në restorantin tuaj çdo ditë. Për këtë arsye, funksionaliteti dhe qëndrueshmëria janë elementët kryesorë të një karrige të mirë restoranti.

Por ka rëndësi edhe stili! Ndërsa tavolinat e restoranteve nuk janë edhe aq të dukshme – pasi përgjithësisht janë të mbuluara me mbulesë tavoline – karriget e restoranteve, në të kundërtën, janë të dukshme nga të gjitha këndet. Për këtë arsye, karriget janë një nga elementët më të rëndësishëm dekorativë të stilit të restorantit.
Nëse zotëroni një restorant, ju rekomandojmë të merrni parasysh me kujdes jo vetëm përmasat, funksionalitetin dhe qëndrueshmërinë e karriges, por edhe stilin, ngjyrën dhe përfundimin.

KARRIGIA JUAJ E RESTORANTIT: KLASIKE, MODERNE APO BASHKËKOHORE?

Kur jemi në kërkim të karriges së përsosur të restorantit dhe në përgjithësi për çdo ulje restoranti, gjëja e parë që duhet të kemi parasysh është se çfarë lloj stili duam në lidhje me arkitekturën dhe stilin e vendndodhjes. Duke folur për stilet e karrigeve, ekzistojnë tre grupe kryesore: karriget moderne, bashkëkohore dhe klasike të restorantit.

KARRIGE MODERNE RESTORANTI

Termi karrige moderne restoranti përfshin shumë aspekte të ndryshme dhe kjo mund ta bëjë të vështirë përkufizimin. Megjithatë, ka disa aspekte, karakteristika dhe dizajne që shihen nëpër karriget moderne të restoranteve, të cilat mund të përshkruhen pjesërisht si përkufizim:

Linja të pastra të drejta: modernizmi ishte një refuzim i stileve të mëparshme të zbukuruara, si dizajni gotik, rilindës dhe viktorian.

Përdorimi i Metalit: në karriget moderne të restoranteve janë shumë të pranishme në karriget moderne të restoranteve, të veshura me ar, bronz, krom, çelik dhe shumë veshje të tjera me pluhur.

Përdorimi i pleksiglas me tekstil me fije qelqi dhe rrëshirat moderne: zëvendësimi i strukturës tradicionale të drurit me këto materiale inovative na lejon të arrijmë forma dhe dizajne që më parë as që mund t’i mendonim.

Minimalizmi: kjo luan një rol kryesor në dizajnin modern, koncepti bazë i “më pak është më shumë”. Kjo do të thotë shmangia e çdo detaji të tepërt si formacionet, përdorimi i tepërt i ngjyrës ose përdorimi i tepërt i tekstileve.

KARRIGE BASHKËKOHORE RESTORANTI

Termi karrige restoranti bashkëkohore tregon një karrige me linja të thjeshta dhe të pastra që huazojnë elemente nga të gjitha stilet dhe epokat.
Karrigia bashkëkohore e restorantit në përgjithësi është bërë me materiale moderne – si alumini dhe çelik inox – dhe është e thjeshtë në formë dhe funksion. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se nuk ka karrige bashkëkohore prej druri.

Përkufizimi i bashkëkohores është shumë fluid pasi është në zhvillim të vazhdueshëm, është i ndikuar nga tendencat e tregut dhe nga dizajni modern. Stili bashkëkohor po ndryshon shumë shpejt: ajo që është bashkëkohore sot mund të jetë e vjetër nesër.
Në anën e kundërt të spektrit qëndron karrigia tradicionale klasike e restorantit me zbukurime që ofrojnë tërheqje romantike dhe të lakuara kur krahasohen me pamjen urbane dhe të pastër të modernes.

KARRIGE KLASIKE RESTORANTI

Termi karrige klasike, kur flasim për karriget e restorantit, është shumë i papërcaktuar pasi i referohet çdo karrigeje tradicionale origjinale ose kopje të lidhur me një stil apo periudhë të caktuar. Për të qenë më të saktë, duhet të specifikojmë stilin.

Cart

Back to Top