Trendet e ngjyrave 2024 nxjerrin në pah një humor të freskët dhe të ri – atë të të qënit të guximshëm dhe të sigurt me zgjedhjet tuaja. Ka ikur koha e paletave të buta dhe të lehta që krijonin ambiente të brendshme me pamje ‘të sigurt’. Sot, tendenca është krijimi i ambienteve të brëndëshme shumëdimensionale duke përdorur tone me shtresa dhe nuanca të thella.

Po ju ftojmë të lundroni në tendencat e dizajnit për ngjyrat dhe nuancat e vitin 2024.

Kur bëhet fjalë për një ngjyrë të guximshme, asnjë ngjyrë nuk krahasohet me një blu të errët. Kjo është për shkak se ky ton jo vetëm që është i mbushur me personalitet, por gjithashtu ka një hijeshi në të. Dekori blu i kobaltit të kujton ambientin e jashtëm, por është një ton modern dhe i qartë për t’u përdorur.

2. E KUQE

Një nuancë tjetër e mbushur me personalitet dhe e sigurt për t’u provuar është e kuqja. Ndonëse mund të mos rekomandohet përdorimi i ngjyrës në pjesë të mëdha, në pjesët më të vogla dekorative dhe thekse e kuqja mund t’i bëjë shumë mirë brendësisë. Plus, shumë ngjyra shkojnë me të kuqen duke ju lejuar të sjellni më shumë nuanca për të zvogëluar ndikimin e kësaj ngjyre të zjarrtë.

Për t’i dhënë një hapësire një cilësi qetësuese, mund të zbutni vlerat më të ndritshme të së kuqes duke tërhequr tonet e drurit dhe duke shtuar ngrohtësinë me veshjet metalike.

3. GRI

Grija është një ngjyrë e këndshme e preferuar për shumë shtëpi pasi është e lehtë dhe fleksibël. Konsideroni një bojë të ngrohtë muri gri, pasi ofron një ton të ndritshëm, të bardhë me një ajrosje të gjallë gjatë ditës dhe ngrohtësi komode gjatë natës. Elegant dhe të sofistikuar, muret do të shkëlqejnë edhe më shumë kur kombinohen me një tavolinë apo karrige të verdhë.

4. JESHILE E ERRËT

Hija e gjelbër e errët është në rritje në ambiente të brendshme dhe për arsyet e duhura. Për ata që nuk janë të sigurt për përdorimin e nuancave të tilla si e zeza, e kuqja ose bluja e errët, mund të sjellin shumë lehtë ngjyrën jeshile të errët për të krijuar një ndikim, por për t’i dhënë hapësirave një efekt tokëzimi. Plus, duke zgjedhur ngjyrat që shkojnë me jeshile të errët , ju mund të shtyni me të vërtetë kufijtë e asaj që mund të bëni me këtë nuancë të humorit.

5. ROZË E ERRËT

Roza është një ngjyrë e përjetshme dhe duket se nuk del kurrë nga moda. Disa interpretime të kësaj ngjyre tërheqëse janë përdorur në ambiente të brendshme me kalimin e kohës; qofshin rozë e errët, koral, rozë me pluhur ose salmon, ose tone rozë. Shumë ngjyra shkojnë me rozën , duke e bërë atë një nuancë të gjithanshme dhe të lehtë për t’u përdorur. Ngjyra rozë shfaqet si elementi qendror, duke sfiduar pritshmëritë dhe duke transformuar përvojën vizuale të hapësirës, ​​duke na bërë të ndihemi të përmbajtur dhe të ngrohtë.

6. BLU E BUTË

E butë, blu e mesme është një ngjyrë klasike dhe e bukur, super e lehtë për t’u jetuar. Mund të krijojë një mjedis të jashtëm ose t’ju kujtojë ujërat e qeta dhe blu. Kur kombinohet me tone më të thella dhe më të errëta, kombinimi mund të duket tërheqës dhe deklarues. Kombinoje blunë me tone më të heshtura dhe do të kesh një hapësirë ​​me pamje të përjetshme. Shumë ngjyra shkojnë me blunë dhe mund t’ju frymëzojnë me paletën e përsosur të brëndshme. 

7. LIVANDO

Të parë në modë dhe ambiente të brëndshme, nuancat e vjollcës janë lidhur më parë me pasurinë dhe mbretërinë dhe, ndërsa shumë mund ta lidhin atë me një skemë tradicionale të brendshme, dizajnerët po e përfshijnë atë në estetikë të freskët, bashkëkohore duke sjellë një dinamikë të re në ngjyrë. Plus, shumë ngjyra shkojnë me livandon duke e bërë atë një nuancë të lehtë për të luajtur.

8. ROZË E LEHTË

Roza e lehtë është mënyra më e mirë. Ky ton ka qenë rreth e rrotull për një kohë dhe luan shoqëruesin e përsosur për pothuajse të gjitha tonet; ndonjëherë edhe duke punuar si  neutrale . Plus, shumë ngjyra shkojnë me rozën e lehtë, duke e bërë atë një nuancë të lehtë për t’u përdorur.

9. ARI

Shikoni materialet si dhe bojën për të sjellë ngjyrë në shtëpinë tuaj dhe përqafoni pasurinë e sjellë nga një prekje bronzi i ngrohtë. Me një shkëlqim natyral, këto materiale mund të reflektojnë dhe shtojnë ngjyrat e tjera në dhomë dhe të shtojnë atë prekjen e luksit që ne po kërkojmë në jetën tonë.

10. TONET E MJALTIT

Tonet e mjaltit lexohen absolutisht të ngrohta dhe mjaft te ëmbla për cdo ambient.

Injektimi i ngjyrave të vogla fillimisht mund të ndihmojë në ndërtimin e besimit përpara se ta shtoni atë në mur. Kur kërkoni ngjyra elegante dhe me stil për sallonet ose kuzhinat, për ambientet e jashtme, gjithashtu  tonalitete të pllakave apo edhe të objekteve dekor ne ambientet tuaja sjell kohezionin në hapësirë. 

Cart

Back to Top